torsdag 2 juli 2009

new obsessions are healthy. patrick wolf. way out west 13-15 augusti. hans enda spelning i sverige!! jag är liksom pånyttfödd.













från way out wests hemsida:

"Likt näcken – vild och vacker och med fiolen på axeln – slår Patrick Wolf ner bland oss och radierar sommar, mystik och karisma. Tonerna ömsom porlar ömsom dundrar som ett åskväder och smyger sig med en musikalisk precision rakt in i magen och griper ett fast tag. En explosion av känslor, färg och pop skallar och träffar oss i hjärtat och Patrick Wolf har besegrat sin publik på nytt.

Denna spröda men varulvsstarka man har ägnat halva sitt tjugofemåriga liv åt att skriva musik och framföra den. Han har hunnit producera fyra fullängdsalbum, varav den senaste släpps i sommar, och därtill haft varje möjlig hårfärg. Han har experimenterat med ljud sedan tidiga tonår och har fortfarande samma nyfikna och frigjorda approach till musiken. Patrick Wolf hanterar ett tjugotal instrument med lätthet och använder så många han kan på samma gång. Han blandar sin elektronica med pop med folkmusik på ett stundom Andrew Birdskt sätt och verkar inte ha några gränser för vad som går att skapa med ljud. Patrick Wolf är en naturkraft som spelar på hela den största skalan och vars egensinniga konst ibland sprudlar av liv men också kan vara svart som intorkat blod. Som en ung Dave Gahan eller bara väldigt mycket Patrick Wolf. Utmanande och förförisk lämnar han sin publik förvirrad och förälskad med känslan av att vi haft ett möte med ett väsen."

Inga kommentarer: